Friday, November 18, 2011

positif

bismillahirramanirrahim

4hari lepas, saya balik rumah. Lepas tu adik saya pulangkan majalah sinergi yang dia tak habis jual. Saya pun membelek...

"apa ni abid....tengok da buruk da majalah ni. Mana boleh nak jual lagi ni.. ko kena bayar ganti rugi ni." saya sekadar bergurau.

lantas, abid pun terus buka almari, amek duit dan

"bak sini.. nah amek" dia memberi rm3 kepada saya.

"tak yah la nak touching sangat. aku gurau je la." saya menolak duit tersebut dan memberi kembali majalah tadi.

tanpa sebarang kata, abid bangun dan terus naik atas. masuk bilik. saya pun malas nak layan orang merajuk. saya teruskan kerja saya. beberapa minit kemudian,

tara!!!! ini hasilnya!

abid kena marah. Tapi dia tak marah balik. Dia tukar channel. Dari rasa sakit hati, ke rasa senang hati. Dengan proaktif, dia gunting2 majalah anis dan buat poster ni. 

saya: wah abid! kreatifnya!!!
adik saya: smart kan KRS lelaki ni.  tapi KRS perempuan ni macam lack sikit la..


zoom untuk baca..

saya: okeh je.. meh sini aku promote kat blog
adik saya: tak yah la. ni saje2 je buat.. nak alihkan tumpuan

saya pun terkesima dan rasa "sesuatu". Tak sangka, adik saya sudah sematang ini. 

**org yg paling kuat adalah org yg mampu menahan amarahnya.

6 comments:

nurul said...

jelesnya.

adeq said...

salam, nurul jeles ngapa nhe wak. ant, jangan garang sangat ngan adek k. huhu, bagus la abid nhe. tetap ada modd dengan KRS. kalau ana, kena marah sikit, ngajuk manjang. kena tegur sikit, sbb idea x sama monyok panjang. memang menjauhkan diri yang amat la. SUPERB abid.

GMS said...

jeles apanya nurul? nak jadi adek ana ke ape ni? ehehe..

waalaikumussalam adeq..mane ada garang..natural je ea..dorg excited sgt nak ke KRS..so sntiasa la ada mood kan...ant mmg...monyok je...tapi jarang berlaku la..sbb ant da besar...

Afifah said...

sabo jela,,,,

GMS said...

itu dia...pemilik karya sudah mari!!! sabo ea abid!

dfadzr said...

ehem...ehemmmmm......ni baru kena tegur, hasilnya dah agak bagus...kalo cam ni boleh kasi marah lg...hasilnya confirm vavavoomm!!abid, yg pnting muncung kasi masuk arrr...heheheh!!

Followers