Wednesday, January 30, 2013

Nota Semarak Cinta Rasul

bismillahirramanirrahim

Saya tak pandai bercerita. saya mungkin mempunyai permulaan yang baik tapi kebiasaannya saya gagal menyudahkan cerita saya dengan baik. Jadi, saya paparkan di sini NOTA semarak cinta rasul. kemungkinan besar nota ini akan bersiri. nantikan bagaimana jadinya nanti. al maklumlah saya ni 36.954% popular sanguine. jadi, saya mmg berkobar nak memulakan sesuatu tapi nak melaksanakan dan mengakhirkannya, huh.. berpeluh ketiak. terimalah nota pertama.......!




Gadis itu melangkah kakinya memasuki perkarangan masjid. "Subhanallah, ramainya orang". getus hatinya. tak hairanlah parking lots begitu penuh sehingga dia sendiri perlu berjalan kaki sejauh 500m semata-mata meraikan kehadiran al-fadhil ustaz muaz yang begitu popular di "tubeanda".

ustaz: mencintai rasul bukan pada hari maulid sahaja, justeru setiap hari adalah hari utk mencintai rasul. apa bukti cinta rasul?

gadis itu bermonolog: menyambung perjuangan dakwah rasul. meninggalkan segala perkara lagha dan maksiat.

usai ceramah, gadis itu pulang ke rumahnya.

jam menunjukkan 2.30pagi. jarinya masih ligat melompat2 diatas papan kekunci netbooknya. ding dong ding ding.. satu sms menembusi inboxnya. "siapa tak tido lagi ni?"

salam. muslimah yang cantik di sisi Allah adalah
1) melukis kekuatan melalui masalahnya.
2)tersenyum di saat tertekan
3)tertawa di saat hati sdg menangis
4)tabah disaat terhina
5)mempesona kerana memaafkan
6)mengasihi tanpa meminta balas.
7)bertambah kuat dalam doa n pengharapan kpd Ilahi.

selamat bertahajjud. moga awak terus kuat dan dekat dgn Allah.

sender: amir muhammad ikhwan

gadis itu tersenyum. "alhamdulillah. dah berubah agaknya." jarinya menekan kekunci tap to compose. dia mencoretkan, terima kasih atas nasihat awak. selamat bertahajjud juga. moga Allah berkahi dan rahmati kehidupan awak. SENT

# gadis dan lelaki ini tiada pertalian darah melainkan hanya saudara sesama islam.
# gadis ini telah lama memutuskan hubungan percintaan mereka 3tahun lalu, namun lelaki itu masih menghubunginya.

Semarak cinta rasul ke camni? huh!

6 comments:

adik said...

ni movie ke ape?
adeh.. tak nahan.

"semarak cinta ala2 anta anti"

yuks~

dr. mujahidah said...

salam tahajud ukhti yang ana rindu. mari lah datang rumah raya cina.. atau enti gi zoo weekend ni? hehe

Siti Aini said...

iza: bakal di movie kan..puihh!

k.ayu: raya cina da bkk sem la kak. tgkla cane. pegi kot zoo. xtaw la. kat selangor lg ni. lepak uma kakak

Anonymous said...

mcm tau jer citer ni in related to...?? huhuuu... ~NANO D'Fadzr~

Siti Noraini Nordin said...
This comment has been removed by the author.
Siti Noraini Nordin said...

Well of coz la ko tau.apebenda yg ko xtau ttg aq..

Followers