Wednesday, April 7, 2010

DIKALA KESERABOTAN MELANDA..

waa.....wa...asek2 serabot shinju ni..dalam mase yg kritikal shinju nak meluah perasaan kat cni..study week yg critical..semua bermula disini....musibah yg melanda:
1. kena saman nek moto ngn akhwat taun 1.(ade post pasal ni..tapi save kat word lepas kejadian tu sebab bil internet suspended. bile dah bole surf xigt plak letak mane document tu..serabot2..)
2. study week yg genting. Satu minggu ade dua paper. hari exam sebelah2..paper sama2 berat..shinju plak asek nak tido je!!!! asal malam je tido!padahal study week ni sekejap je..korban la ckit!!nanti cuti 3bulan bantai la tido puas2!!!wake up! wake up!
3. serabotnya dapat KTHO!!!!!!sume coursemate kat KTDI shinju sorg je kat KTHO!!!SERABOT!!!! (tapi redha je..tu la yg trbaik..ade hikmahnya..)dapat bilik double plak tu!!!xsukenye ade rumate!!!nak bilik single...wuaHHHHHHHHHHHH!!!!!...kalau dapat rumate ngn akhwat syok ckit!
4. sape suka amek kacang shinju kat bawah ni pastu xbayar?!eh nak kena sepak tol! hari2 mesti ade 3bungkus lesap! Ya Allah bagilah pengajaran kepada mereka agar mereka sedar dan bertaubat!(kang doa fail final sadis plak..bia serah je pada Allah nak wat ape pada mereka..)
ok sampai cni saje! nak study termo! test 2 aritu teruk...tinggal final ni la nak pebaiki markah..bole ke dapat full mark kali ni? Ya Allah izinkan aku mengecapi nikmat 4.0 utk semester ni...andai itu terbaik buat ku..jika nikmat itu hanya bisa menjauhkan aku dariMu dan melemahkan himmah ku diatas jalan dakwah ini, maka jauhkan 4.0 itu dariku!! I LOVE ALLAH!!

11 comments:

Anonymous said...

salam ukhti..

tenang2 aja!kamu hebat~ mesti bolh buat.

jangan serabut sangat, nanti panic, cm ana baru2 ni.

oh, ana mmg suka duduk bilik sorang jugak, tapikadang2 prefer ada room8. supaya bila malas, rasa nk tidur, segan + tercabar plak tgok room8 tgah study. prsainagn yg sihat. macam kat matrix. rindu room8 matrix!

huhu. sabaq ukhti. jgn le sepak org yg ambik kacang2 tu. ni kena gi daurah keakhwatan ni. otai cm ana. ^_^. kan ada aya quran n hadis, 'balaslah keburukan dgn kebaikan'.

ok ukhti, segalakekuatan tu datang dari Allah~
All the best ukhti~

=inniakhofullah=

shinju said...

waalaikumsalam inni..lama anti xjengah kemari...anyway, ana xla sampai ati nak sepak anak org..tapi kalau ana hlqh ana mmg kena sepak! hehehe..anyway inni otai ke dulu? maybe kot..lakonan maksi LCC cukup utk jadi bukti..so skg ni dah jadi akhwat ayu la inni?aieish! tahniah!

Anonymous said...

eh aini ni serabut betul!!!

Anonymous said...

hehehe..agak la..kat matrik tak la serabut sgt kot..mungkin sebab ada ana..hek3..rindu kamu..

shinju said...

anonymous ni sape? eceh perasan plak! ana kat matrix sebab berdisiplin n jauh dari family tu yg teratur sikit..skang dah dky ngn family jadi manja n mengada2..2 yg asek serabot je..

KMC power said...

shinju..rindu kamu..jgn serabot2..anti hebat..sudah punya blog sekarang ye..

Anonymous said...

x nak mengaku..=)

shinju said...

xnak ngaku?anonymous yg ni ana dah tau..!!xyah la nk main tarik tali ngn ana..anonymous yg terasa kerana dirinya ku jadi kurg berserabot di matrix tu..ha yg tu la nk kenal nye..anyway, ukhtifillah hubbi kathiran jiddan, minta kerjasama ye utk tulis nama antunna or nickname antunna di akhir komen antunna supaya ana tau la sape yg concern ttg ana...
cth nick yg ana kenal:
maratussufi, normasra, norzekpisang,asmaa, adeq, inni, matahari(yg ni mcm xbest),muhammad al-fateh

shinju said...

bla al adeq! ayu plak anti..kalau inni tu ye r ayu, comey..tapi aritu masa maksi mmg brutal seh ayat dia..inshaAllah ukhti..doakan ana sukses ye di sini..buat yg lain jua..semoga sukses di medan masing2..

shinju said...

eh tertinggal..adeq ana xmain sepak ditgn, ana sepak di kaki je..sepak(lempang) tu cam sakit je..kalau sepak cam ok sikit..xde terasa ati sgt sbb budak2 kat sni slalu kena sepak ngn ana pas solat..dorg salam main2..

adeq said...

ana ayu la...oh macam tu ke?cam tu..

"sepak jangan x sepak!!"

Followers