Tuesday, April 13, 2010

ku rindu..

 resahnya hati malam ni...xpna tulis blog malam2 cam ni..tadi study mass balance tapi macam xde mood la nak study..hmm sejak di utm ni shinju dah tak macam dulu..shinju dulu xkenal erti penat, rehat, tido lebih 5jam..tapi shinju skang malas sgt..xtau ape yg buat shinju jadi camni..pulak tuu skang ni ikhtilat mmg tak terjaga..tambah plak murabiah kata fakulti ana xde ikhwah..so mmg selamba gile cakap ngn laki..tapi bukan sume laki..yg satu grup je..shinju pon xpaham nape bole jadi camni...whuaaaa.... nak nangis!!!nak jadi macam dulu.. dulu sgt anti laki..tak suke bcakap n pandang budak laki..kalau tau ikhwah mengisi rasa macam nak marah..macam akhwat xbleh ngisi! itu la dulu shinju..mmg angin skit ngn laki! tapi skg.....dah xmcm tu...time discussion selamba je bergelak ngn dak laki grup..pastu msg pon kdg2 ayt yg xsesuai..tapi sume tu shinju dah berjaya stopkan diawal sem ni. tapi hujung sem baru ni lecturer suh wat mini project plak..grup lagi ngn laki...sms lagi..dan yg teruk kali ni call!!!mase sem 1 dulu kitorg msg je..xcall pon..kalau dak tu  call shinju xagkt..suh dia msg je dia nak ape..tp skg adess!!! Ya Allah tuhan yg Mahakuat, aku butuh pertolongan dan kekuatan dariMu..kekuatan menjaga ikhtilat..shinju biar je dia tepon even benda tu boleh je kalau dia msg kan..tapi nak wat camne team member sem 2 ni budak JKM..org sibuk..so, xde masa nak taip msg..lagipon shinju mmg xde perasaan pon ngn dy.. budak express mara..muda setahun..mmg no heart feeling..cumanya, oleh krn dia muda, shinju suka buli dia..suka cakap "aku sepak jugak kang ko ni!" kat dia bila dia xwat keje..pastu mcm2 la shinju cakap dia..sampai shinju dah anggap dia macam adik shinju.oleh krn adik, so shinju xkesah je kalau time discussion dia dok sebelah shinju..shinju mmg rasa xde pape..tapi org lain yg melihat..huhuhu..nape baru skarang sedar??shinju pon sedang berusaha utk menjaga ikhtilat dgn lebih baik lagi sepanjang sem yg tersisa ni.... 

shinju rindu kolej matrikulasi kedah!! yg dgn takdirNya mempertemukan shinju dgn tarbiah..dan dari tarbiah juga shinju pelajari erti hidup ini..sape diri ini...kenapa shinju ade kat bumi ni..betapa shinju sgt merindukan sahabat2 seperjuangan yg sama2 menempuh liku2 tarbiah di KMK..ukhtifillah, ana betul2 rindu kalian dan memorabilia silam kita..kadang terfikir...syadid gak ek kita masa matrix?! halangan sebermula dari pihak ustazah, ketua jabatan, pengawal dan akhirnya naik sampai ke felo..kita redah bersama..dan yg sgt mengagumkan, kita tak pnah rasa lelah, gentar futur dek ujian! bahkan saban minggu kita sentiasa menanti utk berada di taman2 syurga yg dikepalai oleh murabiah2 kita yg tercinta...kenapa dulu xpna rasa pnat ngn halaqah even kdg2 terpaksa wat hlaqah 2kali smggu disebabkan minggu sebelumnya xdapat buat..2kali seminggu! hebatkan?xrasa pon terbeban...tapi skang kdg2 nak g halaqah pon cam malas je..assgment la slalu jadi penyebab utama...(nyalahkan benda lain je shinju ni,,) skang ni dah pkol 2.30 sambil dgr lagu layar keinsafan..cari feel utk qiam..sayunya hati...shikin,suria,lina,teha,arma,farhana,husnul,mas,dan yg amat ku rindu...........miza..my exrumate..kemana sih kamu??cari di fs xde respon..msg, call xdpt..ada apa sebenarnya miza?kongsilah sebagaimana dahulu kita berkongsi segalanya....Ya Allah sampaikan rinduku kepada sahabat2ku ini YaAllah..semoga rahmatMu sentiasa menyelimuti kami..moga kerinduan ini berpaksikan alasan yg satu...mencari redhaMu....sahabatku..nasihatiku...

33 comments:

Anonymous said...

ana juga merinduimu...
rindu utk study dan mengislahkan diri bersama2..rindu utk berjuang bersama2...di medan yang sama... seronok sgt..
apa2pun terjadi kepada semua akwat,kita janganlah lost kontek..kerana pertemuan yang didasari atas iman,seharusnya berterusan berukhuwah utk selamanya keran iman..
chaiyok ukhti..ana tahu anti boleh..

shinju said...

anonymous, ana kenal sape ni..hehehe..anyway to others, ana harap sertakan la nama antunna or nick antunna yg ana knal di akhir komen antunna supaya tau la ana sape yg concern kat ana..ngeee

adeq said...

o.k ini ana..

Anonymous said...

salam...ana juga sgt merindui anti..rindukan juga akhwat kmk yg lain..huhu..
ukhti..mari la kita sentiasa muhasabah diri..
tarbiyah mengajar kita erti pengislahan..namun pengislahan itu memerlukan mujahadah wa istiqamah..jgn la semudah itu kita membiarkan diri kita lemas dalam tipu daya dunia..jaga la akhlak dan peribadi kita as insan tarbiyah..serlahkan keakhwatanmu dgn kelembutan..lembut dalam mengislahkan org lain..namun keras dalam kemaksiatan dan kelalaian..andai diri ini bisa bertemu denganmu ingin ku katakan bahawa aku sgt mencintaimu kerana Allah..aku tidak rela andai dirimu di belenggu kemaksiatan dan kelalaian.."sesunnguhnya org mukmin itu tidak melihat sejauhmana besar atau kecil dosa yg di lakukan namun ia melihat kpd siapa dosa itu di lakukan(allah)"..jangan la kita mencabar kemurkaan Allah..hidup lah kerana Allah..6:162
siapa ana???mugkin anti tau..

shinju said...

astaghfirullah rabbal bara ya astaghfirullah minal khotoya...dah lama ana xdgr nasihat macam ni..ukhti ana rindu anti sgt2..rindu sgt...rasa nak cite sume masalah yg bertimbun kat fikiran ni..sesak dada ni dibuatnya...ya Allah ana xsdr..shikin ni anti kan?shikin kapan bisa bertemu?

adeq said...

shikin..kapan juga mahu ketemu deh!!-mas'ul kmk berjaya- hehe..

shikin..shinju nhe lembut hatinya..hati yang mudah menangis..harap nangis itu kerana Allah ya..

InshaAllah shinju..shinju boleh punya!!kamon shinju!!no pain no gain!! yeah ~

-nada sopan dan lembut-

shinju said...
This comment has been removed by the author.
shinju said...

smalam insan tarbiyah ada mesej ana..huhuhu kamu pasti sudah berubah dan semakin mantap study nya kan..huhuhu

Anonymous said...

insyaallah dan alhamdulillah...hehe..tarbiyah kan mengajar kita untuk berubah...namun Ana hanya berusaha Allah jua pemilik kejayaan..

-insantarbiyah-

Anonymous said...

wah..rancaknya blog shinju..apa kata kita exposed kat akhwat lain..bior jadi port kita utk meluahkan rindu..hihihi

-budak xde perasaan-

Anonymous said...

hihi...budak xde perasaan tu cam kenal ja..WA

-insan tarbiyah-

Anonymous said...

sapa2??
hihihi...

-budak xde perasaan-

adeq said...

-ini bukan ym daa- tulis kasi pepanjang skit.,

haa meh teka sapa lak saya..

shinju said...

budak xde peraasn...macam kenal gak...ni mesti akhwat upsi ni...mai la ajak akhwat lain skali ke sini..post seterusnya ttg mutarbbi..nantikan..adeq..ana kenal! ana kenal! bagitau ea...ha lagi satu, harapnya di sini bia la akhwat matrix saja ye..jgn dedahkan url ana kepada senior..bahayo...hehe buat murabiah ku yg mengikuti blog ku dari kejauhan dan senyp2 tanpa kesan..beri la sikit kata perangsang ye..

adeq said...

hehe.....x kenal3..nway salam ta'arufan dari kami akhwat kmns ~ wee...
eh Shinju kami pAm (Pakatan Akhwat matrik) bakal buat blog..pAm Ukm..hu hu..hidup matrik!!yeah ~ hu..cam kejam je bunyi x mo akhwat senior weh..hu hu..layan!!pAm Utm tarak ka?pAm Upm ada..hehe............ini akhwat senior tahu mahu ngamok nhe..huaha..

Anonymous said...

wah...semangat junioritas agk high nie..hihihi..
shinju-serang student tue betul..tapi u mana rahsia lor...
adeq-apa nie..x kan pAm utk ukm ja kot..buka la utk ramai2..baru meriah..=)..

-budak xde perasaan-

Anonymous said...

isyh3...dahsyat sungguh akhwat matrik ni..
siap ada pakatan lagi..huish mantop ye..mabruk!

adeq said...

hehe..pAm cawangan Ukm..kalian bukak le di U kalian..Upm dah ada dah..apa nhe akhwat matrik..x mo lemau2 ~

hidup Pakatan!! -dah macam pakatan Rakyat lak-

apapun semoga berjaya buat pakatan Rakyat di Hulu Selangor 25 April ini..siap kome,aku turun karang!!

shinju said...
This comment has been removed by the author.
shinju said...

eh adeq mengajar semangat junioritas ea kat sini! xbaik utk kesihatan ukhwah sesama senior!anyway hidup pakatan!!!ana tetap bersetuju dgn pAm kita.hidup pakatan akhwat matrix! ana nak bukak cwangan kat utm ni lama dah tapi xcukup ahli la..akhwat matrix batch kita xramai la kat cni..ana masih mencari siapa linda..ukhti selamat berjaya buat ayah anti yg tercalon ye!!eh betul ke?
**p/s budak xde perasaan, bila anti nak wat confession sape anti? xadil ni..berleluasa dblog ana tanpa ana tau identiti anti..anyway klu malu nk confess kat cni, contact ana thru ym or my cell, 0137937202..ramai akhwat yg ana xde no..aritu musibah melanda..sim hilang.pastu wat baru..no antunna sume dah xde..adeq, pe no anti? ssh nak kontek anti di lua maya..
**p/s adeq, harapnya penubuhan blog pAm ukm dapat memelihara copyright shinju langit kirmizi ye..yg asli..istimewa tiada dua..

shinju said...

adeq lupa plak..pAm ukm punya blog t antunna list pe je aktiviti yg pAm dah wat. guidance utk cawangan2 yg bakal dbuka.hehehe..KAMON AKHWAT MATRIX!!JGN LEMAU2..AYUH BINA LEGACY!!

inniakhofullah said...

salam~

amboi3. rancak sungguh! kalah akhwat kmns.

betul3. semua comment anonymous. sukar mau tahu.

apa pun, salam ukhuwah

pam mesir x dpt nk ditubuhkan. ana sorg je la gamaknye .huhu

adeq said...

mana ada ajar shinju..didik / tanam sahaja..mana ada tinggalkan sr..x bek la ~ kecik ati depa t..hu hu..yeah hidup pAm!! -macam pAm tandas lak-

pAm dianggotai oleh akhwat ex-matrik yang berada di Ipt tahun pertama sahaja..nama Asal adalah pakatan akhwat Muda..dan semenjak berlaku beberapa pergolakan dalaman,pAm telah dibubarkan..namun masih digunakan untuk merujuk akhwat matrik..dan kemungkinan akan ditukar nama kepada Pakatan Akhwat militan..Nama mungkin ditukar untuk tidak menampakkan semangat matrik..mungkin guna nama bridged / skuad..belum diputuskan ahli lembaga pAm..oh linda itu abaikan..sudah bersama kontinjen lain..

Ukm 5 orang je..Alhamdulillah..Apa pulak!!ayah ana Abdullah Juwaeni lah....yang bertanding tu Tan Sri Zaid Ibrahim..wakil PKR..doakan ana dapat jadi ahli parlimen..itu impian ku ~

no ana?013-3735249..ana pon,hp hilang..maaf la ye semua..x kontek sebab x dak no.kalian..oh InshaAllah blog kami mungkin tiada nama pAm..sekadar dianggotai dan diperincikan oleh unit pAm..

InshaAllah antara aktiviti yang pernah dibuat..yang paling manis di sini bila akhwat sr..request gini "ukht..akak nak request pAm buat persembahan untuk malam perpisahan"..dan bila tyme nak buat persembahan gini katanya "dipersilakan akhwat pAm!!"..

pergh ~ terasa diiktiraf dan semua akhwt Ukm tahu nama itu.-berani mati-

shinju said...
This comment has been removed by the author.
adeq said...
This comment has been removed by a blog administrator.
shinju said...

afwan ana delete ye comment yg sebelum ni..sensitif..

shinju said...

adeq comment la semula ye..ade pemantau lain di sini..meh ana nk post balik comment ana
...adeq ana terguling3 baca comment anti..hebat tol pAm ukm.. dah legal la pAm kat sana..anyway adeq, sem depan kita dah xleh jadi pAm lagi la coz dah xjd taun satu lagi..pe kata xyah guna pkataan matrix sebab macam assobiah sgt..militan besh ckit! Pakatan Akhwat Militan! mabruk!! hebat3!! militan tu bukan maksudnya pengganas kan adeq kan?

adeq said...

ada pemantau ke?x pe la..kepada pemantau..maseh la pantau ye..

-malas dah nak coment- pape ym..

sekian.

shinju said...

adeq merajuk.. haish...adeq ni..

inniakhofullah said...

aiyoK! ada orang dah merajuk.

shinju, sila pujuk sendiri.
ana x masuk campur

Anonymous said...

=)

-budak xde perasaan-

shinju said...

inni, org tue merajuk...ana dah pujuk tapi xjalan gak..huuhuhuh..cane ni?

adeq said...

komen maut.

Followers