Wednesday, May 11, 2011

diari-2

bismillahirramanirrahim

"salam ukhti, hujung minggu ni anti ada apa2 hal tak?"

"inshaAllah takde. 28april tu last paper test 2 ana. kenapa ukht?"

"owh, kalau camtu ana nak request anti mengisi slot muhasabah kat U ana ni boleh ya?"

"hmmm...tapi ana lagi sibuk ni ukht..paper berturut-turut. ana takut x sempat nak prepare."

"x pe ukht, anti kan da expert buat benda ni..hehe..inshaAllah ana yakin anti mampu."

"ana tanya murabbiyah ana dulu ya..takut dia ada planning lain pula utk ana weekend ni."

"owh, sila2..nanti roger ana"

"k inshaAllah..doakan ana..ada 4 paper minggu ni.."

"inshaAllah. moga Allah permudahkan."
____________________________________

"salam. ukht, inshaAllah dalam jam 6 nanti ana bertolak ke U anti. ada akhwat follow bersama ana ni.."

"ok noted! drive hati2 ya...sayang soleh!"

"weh! soleh ana punya ea..ape sayang2??!"

"ye la shinju..jaga soleh elok2"

" :)"
______________________________________

kenapa dia x contact kita lagi ni?! da la salah tunjuk jalan! entah mana-mana kita masuk ni. penatlah masuk sana sini x jumpe2. kita berhenti solat jap.

sabar ukht..kejap lagi jumpa la tu. jom kita solat dulu. moga Allah mudahkan urusan

________________________________________
ya ALLAH!! ni kenapa dari tadi asek keluar masuk tol je??!!! dah la..ana surrender la..kita pegi rumah akak ana je la.

"sesungguhnya, Allah membeli dari org2 beriman baik diri mereka mahupun harta mereka dengan memberikannya syurga. berjihadlah dengan harta dan jiwa...jiwa dan emosimu, emosi dan sabarmu, sabar dan cekalmu, cekal dan kelurusan niatmu"

-soleh berhenti di suatu sudut dihujung jalan. berhadapan dengan pondok bas. usai sahaja kata2 itu ditamatkan, surah at-taubah dipasang. deraian air mata menjadi peneman setia. diam tiada bicara. hanya surah at-taubah dan esakan berselang  mengisi ruang udara. malam semakin pekat. indahnya kenangan pada malam itu. berjaulah bersama akhwat tersayang. musibah mengeratkan lagi ukhwah yang terjalin. kini aku mengerti kekuranganku, kelebihanmu, dan kini engkau memahami kebutuhanku dan aku sebagai pelengkapmu. alhamdulillah..segalanya tarbiyyah dari Allah. duhai akhwatku sayang, dikau pinjaman Allah yang terbaik dan terindah buatku... uhibbukifillah abadan abada inshaAllah..-
sayang awakk!!!

9 comments:

mufidah islami said...

salam.. ehem!
best2 entry ni.. macam panjang lg jek kisah..
sambunglah diari-3 if berkesempatan=)

adeq said...

hargailah teman.

dr. mujahidah said...

ini kisah benar ni.. ana sepatutnya watak utama di sini.. adooii

as-Syuhada' said...

huuu...tharu plk rasa hti.rasa mcm diri ni je dlm pelukan tu.uhibbukifillah abadan abada.

inni said...

:)

GMS said...

mufidah: ehem?! xnak la sambung. sape2 nak sambungannya boleh baca kat cni.. http://lidyamufidah.blogspot.com/2011/04/corat-coret-conteng-lakar.html

adeq: ye ukht...jazakillah khaeyr!! i really appreciate u!!! biasa la tu terkilan kilan ni....asif3....

dr.mujahidah: huh~ nak jadi watak utama lak.. tu la sape suh x ikut skali..huhu

assyuhada':alhamdulillah satu nikmat mengenali sosok yg berharga itu..meh sini nk peluk...!tgu ana derak klate ukht!

inni: comey...sanah helwah!!

adik said...

xbwk sy pun..huh~

dfadzr said...

hmmmm......cobaan....next time plan ur journey...google map...

GMS said...

huhu..di tgh malam2 buta: "dit aq kat >>>> ni..camane nk ke >>>> eh?"

hampir sahaja bermalam di saujana utama malam tu..hehe..alhamdulillah Allah takdirkan, kaki terus mengorak langkah di medan dakwah..

Followers